Τα παιδιά περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους και μαθαίνουν παίζοντας!

Μουσικοκινητική- Avanti Μαέστροι

Ρυθμός, μελωδία, αρμονία, παλμός και ένταση σχετίζονται με την ανθρώπινη οντότητα. Τα παιδιά μέσα από τη μουσική αναπτύσσουν την επικοινωνία, δημιουργική έκφραση, συναισθηματική στήριξη, αυτοεκτίμηση και πρωτοβουλία. Επίσης, το παιδί ενθαρρύνεται να εξερευνήσει τον κόσμο του ήχου μέσα από τη φωνή του ή από απλά μουσικά όργανα, ώστε να δημιουργήσει τη δική του μουσική αυτοσχεδιάζοντας και φυσικά τραγουδώντας.

Καλλιτέχνες σε Δράση

Το εικαστικό μας μάθημα έχει ως σκοπό να δώσει στα παιδιά που το παρακολουθούν τη δυνατότητα να λύνουν εικαστικά προβλήματα και να εκφράζουν ιδέες και έννοιες μέσα από τη διαδικασία της σκέψης. Δεν πιστεύουμε στον Τυφλοσούρτη του δασκάλου και στην τυποποίηση του μαθητή.
Για εμάς "σχεδιάζω" σημαίνει "σκέπτομαι" και αυτό θα διδαχτεί στα παιδιά μέσα από τη ζωγραφική, τις κατασκευές και το παιχνίδι, κάνοντας το μάθημα μια “εσωτερική" ευχαρίστηση και επιβράβευση. Το μάθημα θα περιέχει επαφή με διάφορα υλικά και τρόπους, δείχνοντας στο μαθητή πως να εκμεταλλεύεται σχεδόν τα πάντα από απλά καθημερινά υλικά αλλά και από φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα, ανοίγοντάς του καινούργιους ανεξερεύνητους δρόμους.

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Πολλοί όταν ακούν ρομποτική στην προσχολική ηλικία, θεωρούν ότι είναι κάτι, με το οποίο τα παιδιά δε μπορούν να ασχοληθούν, λόγω της μικρής ηλικίας τους. Μπορεί να θεωρούν ότι είναι κάτι δύσκολο και περίπλοκο. Κι όμως, ρομποτική στην προσχολική ηλικία γίνεται! Υπάρχουν εκπαιδευτικά παιχνίδια με τα οποία τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με τη Φυσική, τα Μαθηματικά και τον Προγραμματισμό (STEM). Από τις βασικές αρχές του προσανατολισμού στον χώρο και στο επίπεδο θα οδηγηθούν, παίζοντας, στις βασικές αρχές του προγραμματισμού! Στη συνέχεια θα δημιουργήσουν απλές, χειροκίνητες μηχανές, με στόχο να φτάσουν στο τελικό στάδιο, την δημιουργία και τον προγραμματισμό ενός αυτόνομου ρομπότ με LEGO,Bee Bot , Kids First Coding και Scratch Jr. Έτσι, η ρομποτική μπορεί να ενταχθεί στον παιδικό σταθμό και στο νηπιαγωγείο με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο. Επίσης, στα εργαστήρια Ρομποτικής τα παιδιά έρχονται από μικρή ηλικία σε επαφή με τους μηχανισμούς τους αισθητήρες και τον προγραμματισμό με απλό και παιγνιώδη  τρόπο.

Μικροί Χορευτές

Μέσα από το χορό, τα παιδιά γυμνάζονται διασκεδάζοντας. Εκτός από τη φυσική κατάσταση, ο χορός συμβάλλει και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, ενισχύοντας την κοινωνικότητα,  αυτοπεποίθηση, διδάσκοντας του να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους. Με τον χορό, το παιδί συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένο στόχο, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του και βελτιώνεται η μνήμη του. Κυρίως όμως, το παιδί αναπτύσσει την εκφραστική του ικανότητα μέσα από το σώμα του και όχι με τις λέξεις.

Βιωματική αφήγηση Παραμυθιών

Οι ιδέες για δημιουργική απασχόληση με τα παραμύθια δεν έχουν τέλος. Πυροδοτούνται από την ίδια την πίστη στο παραμύθι ως μια χρήσιμη μύηση στον κόσμο των ανθρώπων, στον κόσμο των ανθρώπινων πεπρωμένων, στον κόσμο της ιστορίας.
Το εργαστήριο Παραμυθιού στοχεύει στην εμπλοκή των παιδιών με δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες, διαθεματικού χαρακτήρα, μέσω της επαφής τους με το μαγικό κόσμο των παραμυθιών Επίσης διαπιστώνεται η ικανότητα των παιδιών, στη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της αφήγησης αλλά και στην κατανόηση της κάθε ιστορίας απαντώντας σε απλές ερωτησούλες. 

θεατρικό παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι προσφέρει καταρχάς διασκέδαση και ψυχαγωγία, δίνει την ευκαιρία στο παιδί να εκφραστεί και να επικοινωνήσει καθώς και να γνωρίσει παίζοντας τον κόσμο γύρω του αλλά και τον εαυτό του. Επιπλέον, δημιουργεί ένα ασφαλές πλαίσιο μέσα στο οποίο το παιδί ακίνδυνα και χωρίς συνέπειες δοκιμάζει τον εαυτό του, τα όριά του, τις σχέσεις του με τους άλλους. Το θεατρικό παιχνίδι βοηθάει το παιδί να έρθει σε γνωριμία και μεγαλύτερη αρμονία με τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο και να αναπτύξει διάφορες ικανότητες.
Φέρνει το παιδί σε επαφή και γνωριμία με το σώμα του και αναπτύσσει τον έλεγχο του σώματος. Ως προς τον εσωτερικό του κόσμο, το παιδί έρχεται σε επαφή με τα αισθήματά του και μπορεί να τα γνωρίσει και να τα εκφράσει.

Playgroup in English

Μία ώρα όλα στα Αγγλικά..! Σε αυτή την ώρα τα παιδιά μέσα από παντομίμες, παιχνίδια, κατασκευές, προβολές στον διαδραστικό πίνακα, βίντεο κτλ έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τα Αγγλικά. Μαθαίνουν βασικές έννοιες πχ χρώματα, ζωάκια, αριθμούς και βασικές εκφράσεις Αγγλικών, ώστε να επιτευχθεί η εξοικείωση των παιδιών με την Αγγλική γλώσσα. Φυσικά όλα αυτά μέσα από πολύ παιχνίδι, γέλια και χαρά..

Μικροί Αθλητές

Πρώιμη γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο της γυμναστικής. Δραστηριότητες και παιχνίδια με έμφαση την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων, ομαδικότητα, επίγνωση των κινήσεων, ισορροπία, εκτέλεση εντολών, οπτικοκινητικός συγχρονισμός και εκτόνωση.

Μικροί Μάγειρες

Σε μια παραμυθένια κουζίνα, τα τραγουδομαγειρέματα, η φαντασία, τα φρέσκα υλικά, το παιχνίδι και κυρίως η ατσαλιά, έχουν την τιμητική τους!

 Τα παιδιά μέσα από τη μαγειρική, εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα, γνωρίζουν τα υλικά , έρχονται σε πρώτη επαφή με τα μαθηματικά και φυσικά διασκεδάζουν.

    Στο τέλος απολαμβάνουν το αποτέλεσμα!!

Join Our Newsletter